• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

De geheimen van honderdjarigen

De geheimen van honderdjarigen

Hoe kan men gezond ouder worden? Hoe kan men zolang mogelijk genieten van het mooie leven van een gepensioneerde? Dat we ouder worden kunnen we niet verhinderen, maar we kunnen wel proberen om versnelde verouderingsverschijnselen te voorkomen. Dat kunnen we zelfs doen op heel wat gebieden. Hoe vroeger u eraan begint te werken, hoe beter, maar onthoud ook dat het nooit te laat is om goede voornemens uit te voeren...

Gezond en evenwichtig eten

Ook bejaarden moeten voldoende en zo gevarieerd mogelijk blijven eten. Het is niet omdat je ouder wordt dat je energiebehoeften verminderen. Toch stelt men vast dat heel wat bejaarden tegenwoordig ondervoed zijn. Dit zorgt voor een tekort aan nochtans belangrijke voedingsstoffen, waardoor een stijging van gezondheidsproblemen en psychologische stoornissen vastgesteld wordt.

Dagelijks stappen of wandelen

Uw lichaam fit houden is onontbeerlijk. Voeding draagt daartoe bij, maar het is even belangrijk om fysiek actief te blijven. Het is de enige manier om spierzwakte, spierstijfheid en botverlies te voorkomen. Fysieke activiteit draagt ook bij tot de preventie van cardiovasculaire ziekten, diabetes, sommige kankers en zelfs geestelijke veroudering. U inschrijven in een sportclub is echt niet nodig, vermits elke inspanning telt, ook trappen doen, tuinieren of knutselen.

Artikel gepubliceerd door op 02/02/2009

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten