• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Raadplegingen (1789)
 • Commentaren (0)

De facelift op video uitgelegd

Duur: 
1,22 minuten

Vous devez installer le plugin flash et activer le javascript pour visualiser ce contenu

Een faceliftoperatie, of rhytidectomie, wordt toegepast om de zichtbare gevolgen van het ouder worden in het gezicht te verminderen, zoals uitgezakte wangen, diepe plooien van de neushoeken naar de mondhoeken, halskwabben of uitgezakte huid bij de kaaklijn en slap weefsel rond de kin en de nek.

Tijdens een faceliftoperatie wordt meestal een insnijding (incisie) gemaakt vanaf de haarlijn ter hoogte van de slapen, via de natuurlijke plooi voor en achter het oor naar het achterhoofd. Dan wordt de huid losgemaakt van de onderliggende spieren en weefsels.

Nadat de huid is opgelicht, worden overtollig huid- en vetweefsel verwijderd en kan dieper liggend weefsel worden verstrakt of verplaatst. Zo nodig kunnen extra incisies worden gemaakt voor het verwijderen van vet uit en het herstructeren van onderliggende weefsels in de hals, oogleden en wenkbrauwlijn.

Na een herstelperiode slinken de zwellingen en verdwijnen de blauwe plekken. Om de littekens aan het gezicht te onttrekken kan een andere haarstijl worden toegepast en make-up worden gebruikt. Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de operatie met de dokter moeten worden besproken.

Artikel gepubliceerd door op 17/01/2011

Vindt u deze video interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de nordflower
Door nordflower 03/11/14 - 15.03
Dag allemaal, Ik zoek al heel lang naar een heel goede plastische chirurg om een facelift te laten uitvoeren, liefst in de provincie Antwerpen, maar voor het neusje van de zalm wil ik ook wel verder ...

Uw interactief gedeelte over Plastische chirurgie van het gezicht

Neem deel aan de meest recente discussies