• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

De adulescentie: een schemerperiode tussen adolescentie en volwassenheid?

De adulescentie: een schemerperiode tussen adolescentie en volwassenheid?Vroeger leek alles duidelijk: aan de ene kant was er de wereld van de adolescenten en aan de andere kant de wereld van de volwassenen. Maar nu is de grens waziger en kan er zelfs verwarring optreden tussen de adolescentie en de volwassen leeftijd. Deze periode wordt in het Frans de "adulescentie" genoemd...

De typische "adulescent" is een twintiger, maar ook dertigers kunnen zich nog in die situatie bevinden. Ze wonen bij hun ouders en voelen er helemaal niets voor om het ouderlijk nest te verlaten.

"Adulescenten" wonen bij hun ouders…

Ze studeren verder of beginnen te werken. Maar een inkomen hebben betekent voor hen vooral meer zakgeld hebben om op reis te kunnen gaan wanneer ze willen en waar ze willen! Ze ontvangen hun vrienden in hun kinderkamer tussen een collectie van smurfen en pluche beren uit hun kinderjaren. Ze consumeren veel lolly's en als ze champagne drinken, is dat met een rietje, uit een flesje.

Casimir en Goldorack zijn hun helden

Aan de riem van hun tas hangt een aap met lange armen. Hun passie? De TV-reeksen uit hun kinderjaren die opnieuw op DVD zijn uitgegeven. Hun favoriete liedjes? "Goldorack" en "l'Ile aux enfants". Ze dansen op de technoversie van "Bécassine". Ze gaan naar "Gloubi Boulga nights" avonden, genaamd naar het lievelingsgerecht van de oranje dinosaurus waar ze zich te goed doen aan snoep en grenadine kunnen nippen, terwijl ze op een groot scherm hun lievelingsuitzending bekijken.

Artikel gepubliceerd door op 12/11/2002

Vindt u het artikel interessant?