Darmaandoeningen

Publié le 01/08/2003 - 00h00
-A +A

Is winderigheid een symptoom van een ernstige darmaandoening?

Nee. Elk mens laat per dag ongeveer 15 windjes. Ze ontstaan in de darmen omdat bij de vertering van voedsel gassen vrijkomen, die moeten worden afgevoerd. Winden laten is dus eigenlijk een natuurlijk onderdeel van de spijsvertering.

Waardoor wordt bloed in de ontlasting veroorzaakt?

De oorzaak kan verschillend zijn en is soms ernstig. Vaak zijn onschuldige aambeien de oorzaak. Het is echter altijd verstandig om even naar de huisarts te gaan.

Publié le 01/08/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Gezondheid: Komt alles vanuit onze buik? Geüpdatet op 01/02/2013 - 18h19

Onze buik is zowat het centrum van onze gezondheid. De impact van onze darmen op onze gezondheid is in ieder geval niet te onderschatten . Het spijsverteringskanaal heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven, maar we weten wel dat het een heel comp...

Probiotica helpen bij darmziektes Geüpdatet op 06/10/2008 - 00h00

Het lijkt er op dat probiotica een positieve invloed hebben op darmziektes gerelateerd aan stress. Dat suggereert een Canadees onderzoek bij ratten. Ook bij mensen zou er een positief effect zijn, al is nog niet duidelijk hoe en waarom.

Welke rol speelt de darmflora in de ziekte van Crohn? Geüpdatet op 16/12/2015 - 15h43

De darmflora - vandaag spreken we eerder van microbiota - bestaat uit miljoenen micro-organismen, waaronder ook bacteriën. In normale omstandigheden leven die organismen in perfecte harmonie met elkaar. De ziekte van Crohn is een aandoening waarbij h...

Meer artikels