• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Dagelijkse portie rood vlees vergroot kans op vroege dood

Artikel gepubliceerd door op 20/03/2012

Bronnen: Archives of Internal Medicine, 12 maart 2012


Dagelijkse portie rood vlees vergroot kans op vroege dood

Een nieuwe studie van de Harvard University toont aan dat een dagelijkse portie onbewerkt rood vlees de kans om vroeg te sterven met 13% meer vergroot.  Bij een dagelijkse portie bewerkt rood vlees (bacon, hotdogs, salami …)is dat zelfs 20%.

Elke dag rood vlees eten vergroot kans op cardiovasculaire ziektes en kanker

Deze cijfers zijn niet echt een verrassing. Vroegere studies hebben al een verband vastgesteld tussen de dagelijkse consumptie van rood vlees en een verhoogd risico op verschillende ziektes, vooral dan diabetes en hart- en vaataandoeningen.

Maar er is goed nieuws: wie normaal veel rood vlees eet en dat vervangt door vis, gevogelte of volkorengranen, kan de kans op een vroege dood respectievelijk met 7% (voor vis) en met 14% (voor gevogelte en granen) verkleinen.

Artikel gepubliceerd door op 20/03/2012

Bronnen: Archives of Internal Medicine, 12 maart 2012

Vindt u het artikel interessant?