Curry van eend met ananas

Recept aangemaakt op 20/05/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Eend: 1
Ui: 1
Look: 2 teentjes
Appel: 2
Olijfolie: 2 soeplepel
Bloem: 1 soeplepel
Curry: 2 soeplepels
Gevogeltebouillon: 40 cl
Citroen: 1
Kleine ananas: 1
Zout, peper
PUB

Bereiding van curry van eend met ananas



Snij de eend in stukken, maak de ajuin en de look schoon en hak ze fijn. Schil de appel en snij hem in kleine stukjes. Warm een soeplepel olijfolie in een pan. Laat de eend aan alle kanten aanbakken en laat het vlees uitdruipen op keukenpaper. Doe de olijfolie weg. Doe de ui in de pan en laat hem vijf minuutjes aanbakken terwijl u roert. Voeg de appel en de look toe en roer opnieuw. Doe de eend opnieuw in de pan en bestrooi ze met een soeplepel bloem waarna u het geheel mengt. Doe de twee soeplepels curry in de pan en roer nog twee minuutjes. Voeg de bouillon toe en het sap van een geperste citroen. Breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje gedurende 30 à 40 minuten. Roer af en toe.
Terwijl de eend gaar wordt, maakt u de ananas schoon en snijdt u het vruchtvlees in blokjes. Doe de ananas in de pan en laat nog tien minuutjes koken. Leg de stukken eend op een schotel, breng op smaak, voeg de saus toe en dien op.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 20/05/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB