- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 60 minutes
- Ingrediënten :
-
4 grote appels
100 g fijne suiker
1 onbespoten sinaasappel
1 koffielepel kaneelpoeder
75 g boter
150 g bloem
2 eetlepels amandelpoeder
1 snuifje zout
PUB
Bereiding voor Crumble van appel met kaneel
Schil de appelen, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snij elke helft in dobbelsteentjes en doe die in een braadpot.
Verwarm de oven op 180°C.
Doe in de pot bij de appelen 25 g suiker, de geraspte schil van de sinaasappel en de kaneel. Laat 3 tot 4 minuten al roerend koken.
Snij de boter in stukjes en laat ze zacht worden. Meng ze in een kom met de bloem, het amandelpoeder en het zout. Wrijf dit mengsel snel tussen uw handpalmen tot het korrelig wordt.
Vet een taartvorm lichtjes in. Doe de appelen erin, verdeel ze gelijkmatig over de vorm en verdeel er dan de crumble over.
Zet 45 minuten in de oven. Dien lauwwarm op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 08/02/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 01/02/2013 - 14h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ