Crayola-potloden: niet geschikt voor make-up

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 10/06/2015 - 15h07
-A +A

In de Verenigde Staten verschijnen er tegenwoordig massa’s getuigenissen op YouTube waarin gebruiksters uitleggen hoe je Crayola kunt gebruiken om zelf make-up te maken. De fabrikant wijst echter alle aansprakelijkheid af en waarschuwt tegen dergelijke praktijken.

PUB

Make-up met Crayola: onbekende risico’s

Het krioelt van de make-uprecepten op het web. Heel wat bloggers stellen zelf recepten voor op basis van vette Crayola-potloden. Als je ze in “bain-marie” laat smelten in plantaardige olie, bieden ze namelijk een onuitputtelijk kleurengamma.

Crayola-potloden zijn niet geschikt voor make-up

Ook al zijn deze kleurpotloden getest door toxicologen, om de risico’s in geval van inname en inademing te beperken, en ook al zijn de allergierisico’s miniem, toch is hun veiligheid voor de huid absoluut niet gewaarborgd als ze in contact komen met de lippen of oogleden. Het gaat immers om kleurpotloden voor kinderen, die niet ontworpen en getest zijn voor dit specifieke gebruik.

De fabrikant wijst alle aansprakelijkheid af en dekt zich in tegen de gevolgen door op zijn site een waarschuwing te plaatsen voor de consument. Je schminkt je niet zomaar met om het even wat. Er bestaan cosmetica die speciaal ontwikkeld zijn voor gevoelige gezichtszones. Sommige bestanddelen worden nu al met de vinger gewezen omdat ze schadelijk zijn, dus hoeven er daar geen extra aan toegevoegd te worden!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 10/06/2015 - 15h07

http://www.crayola.fr/, juin 2015.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Make-up: niet onbeperkt houdbaar! Geüpdatet op 28/11/2006 - 00h00

Bent u ook iemand bij wie de badkamer boordevol make-upproducten staat - geopend, getest, niet meer gebruikt, en weer geprobeerd? Als dat zo is, wees dan voorzichtig: net zoals andere producten hebben cosmeticaproducten maar een beperkte houdbaarheid...

Feestelijke make-up: nog altijd glamour Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h07

De eindejaarsfeesten zijn gedroomde gelegenheden om zich met glamourmake-up op te maken. Van glittertjes tot paarlemoeren oogschaduw, zonder iriserende lipgloss te vergeten. Keuze te over voor wie op zijn best het oudejaar wil uitwuiven.

BB cream, CC cream, DD cream... wat is het verschil? Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h03

Het alfabet lijkt een bron van inspiratie voor de grote fabrikanten van cosmetische producten . Enkele jaren geleden hebben ze het concept van de BB cream , CC cream , DD cream en zelfs de EE cream gelanceerd. Maar wat gaat er schuil achter deze lett...

Meer artikels