• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Crayola-potloden: niet geschikt voor make-up

Artikel gepubliceerd door op 23/06/2015

Bronnen: http://www.crayola.fr/, juin 2015.


Crayola-potloden: niet geschikt voor make-up

In de Verenigde Staten verschijnen er tegenwoordig massa’s getuigenissen op YouTube waarin gebruiksters uitleggen hoe je Crayola kunt gebruiken om zelf make-up te maken. De fabrikant wijst echter alle aansprakelijkheid af en waarschuwt tegen dergelijke praktijken.

Make-up met Crayola: onbekende risico’s

Het krioelt van de make-uprecepten op het web. Heel wat bloggers stellen zelf recepten voor op basis van vette Crayola-potloden. Als je ze in “bain-marie” laat smelten in plantaardige olie, bieden ze namelijk een onuitputtelijk kleurengamma.

Crayola-potloden zijn niet geschikt voor make-up

Ook al zijn deze kleurpotloden getest door toxicologen, om de risico’s in geval van inname en inademing te beperken, en ook al zijn de allergierisico’s miniem, toch is hun veiligheid voor de huid absoluut niet gewaarborgd als ze in contact komen met de lippen of oogleden. Het gaat immers om kleurpotloden voor kinderen, die niet ontworpen en getest zijn voor dit specifieke gebruik.

De fabrikant wijst alle aansprakelijkheid af en dekt zich in tegen de gevolgen door op zijn site een waarschuwing te plaatsen voor de consument. Je schminkt je niet zomaar met om het even wat. Er bestaan cosmetica die speciaal ontwikkeld zijn voor gevoelige gezichtszones. Sommige bestanddelen worden nu al met de vinger gewezen omdat ze schadelijk zijn, dus hoeven er daar geen extra aan toegevoegd te worden!

Artikel gepubliceerd door op 23/06/2015

Bronnen: http://www.crayola.fr/, juin 2015.

Vindt u het artikel interessant?