Courgettes op oosterse wijze

Recept aangemaakt op 03/10/2011 - 14h43 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 09h45
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

50 gr rijst
250 grlamsgehakt
1 gesneden ui
1 soeplepel gesneden peterselie
50 gr rozijnen
4 grote courgettes
1 klein blikje geplette tomaten
1 soeplepel olijfolie
2 eieren
1 citroen
zout,peper
PUB

Bereiding voor Courgettes op oosterse wijze

Doe de rijst in kokend gezouten water. Laat slechts 5 minuten koken en laat dan uitlekken.

Doe daarna in een slakom het gehakt, de ui, de peterselie, de rijst en de rozijnen. Zout en peper toevoegen en weg zetten.

Haal de courgettes leeg, maar behoud hun vorm. Haal het vruchtvlees weg.

Laat het vruchtvlees gedurende 10 minuten koken in een geoliede pan. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de gehaktbereiding en meng goed.

Vul de courgettes met deze bereiding. Zet ze in een pan.

Giet de geplette tomaten af en voeg ze toe.

Laat koken op een zacht vuurtje gedurende 1/2u ongeveer.

Klop de eieren onder het sap van de citroen.

Haal de courgettes uit de pan. Leg ze op het dienblad.

Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren in de pan zonder te stoppen met gieten. Bedek de courgettes met deze saus.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 03/10/2011 - 14h43 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 10/06/2015 - 09h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB