Courgettes met uien en rozijnen

Recept aangemaakt op 13/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/01/2012 - 13h46
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

4 mooie courgettes
3 witte uien
1 eetlepel olijfolie
60 g rozijnen
platte peterselie
zout
versgemalen peper

Bereiding voor courgettes met uien en rozijnen



Was de courgettes en snij ze in schijfjes (schil ze niet). Pel de uien en snij die ook in schijfjes.
Verhit de olie in een braadpot, doe de uien erin en stoof ze ongeveer 5 minuten. Roer af en toe. Doe er de courgettes bij en meng goed. Breng op smaak met een beetje zout en royaal peper.
Doe de rozijnen erbij en meng. Leg het deksel op de pot en laat ongeveer 25 minuten op een matig vuur stoven. Roer af en toe.
Als er te veel vocht uit de groenten is gekomen, kunt u best het deksel van de pot doen. Zet het vuur hoger en laat het vocht 2 tot 3 minuten al roerend verdampen.
Schik de courgettes op een schotel en versier met enkele plukjes platte peterselie.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 13/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/01/2012 - 13h46
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB