Courgettes met kummel

Recept aangemaakt op 26/08/2014 - 16h21 en geüpdatet door Paule Neyrat, diététicienne op 10/06/2015 - 09h45
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

6 middelgrote courgettes
3 takjes peterselie
3 eetlepels olijfolie
1 koffielepel kummel in poeder
1 snufje cayennepeper
10 cl gevogeltebouillon
1 citroen
Zout, peper

Bereiding van de courgettes met kummel



Was de courgettes en snijd ze in reepjes van zo'n 4 cm.

Was en droog de peterselie en haal de blaadjes van de takjes. Hak heel fijn en houd opzij.

Verwarm in een sauteerpan een lekje olijfolie. Doe zout op de courgettes gooi ze in de pan. Bak 1 à 2 minuten al roerend op een matig vuur.
Overstrooi met de kummel en de cayennepeper. Meng goed.
Bevochtig met de helft van de gevogeltebouillon. Dek af en laat rustig sudderen gedurende ongeveer 8 minuten. Giet daarbij beetje bij beetje de overblijvende bouillon toe.

Haal de courgettes uit de pan met een schuimspaan en dresseer ze in een slakom. Laat ze afkoelen en zet ze vervolgens in de ijskast tot bij het opdienen.

Voeg de overblijvend olijfolie toe aan het kookvocht van de courgettes. Pers het citroensap uit en voeg toe. Klop krachtig en breng op smaak..
Giet in een kommetje en zet koud.

Op het moment dat u goed gekoeld opdient, voegt u de gehakte peterselie toe aan de courgettes. Meng voorzichtig. Overgiet met de saus zonder te mengen.

Dien de courgettes met kummel goed fris op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 26/08/2014 - 16h21 en geüpdatet door Paule Neyrat, diététicienne op 10/06/2015 - 09h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB