Courgettes gevuld met kaas

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/03/2012 - 14h16
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

Geraspte Comté: 75 g
Room: 1 eetlepel
Broodkruim: 100 g
Melk
Look: 1 teentje
Witte wijn: 1/2 glas
Peper en zout

Bereiding van courgettes gevuld met kaas


Laat de courgettes gedurende 10 minuten koken in zout water en laat ze uitlekken.
Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn, snij ze in tweeën in de lengte en hol de binnenkant lichtjes uit, om de zaadjes te verwijderen. Bestrooi de binnenkant met zout.
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 8).
Drenk het broodkruim in een beetje melk. Schil en pers het lookteentje.
Vermeng de geraspte kaas, de room, het broodkruim en de geperste look. Doe er witte wijn bij, zodat de vulling zachter wordt.
Vul de courgettes en leg ze op een schotel die u lichtjes hebt ingesmeerd met olie. Stop de schotel gedurende 30 minuten in de warme oven en giet er zo nodig een beetje witte wijn over tijdens het bakken.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/03/2012 - 14h16
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB