Courgetteroomsoep met citroen en kurkuma

Recept aangemaakt op 12/09/2011 - 14h26 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/01/2013 - 14h53
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
35 minutes
Ingrediënten :

2uien
6 courgettes
2 onbehandelde citroenen
1/2 koffielepelkurkuma
1l gevogeltebouillon
30 gr rijst
1 soeplepel olijfolie
2 eigelen
1/2 bosje koriander (of peterselie)
zout, peper
PUB

Bereiding van Courgetteroomsoep met citroen en kurkuma

Schil de uien en snij ze fijn. Was de courgettes en snij ze in stukjes, zonder ze te schillen.

Met een klein mesje de citroenschil wegdoen, het sap eruit pitsen en bewaren. Warm de olijfolie op in een een kookpot en laat de uien gedurende 5 minuten aanbakken, zonder dat ze bruin worden. Voeg de courgettes toe en meng. Strooi er wat kurkuma over, roer goed en meng er de gevogeltebouillon onder. Gooi de schil van de citroen en het citroensap erbij.

Wanneer het kookt gooit u de rijst erbij en laat ze koken gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje zonder deksel. Haal de citroenschil er op het einde terug uit.

Mix deze soep dan met de mixer tot het een homogene massa is. Proef of de smaak goed is. Terug opwarmen tot het zachtjes brobbelt.

Dan mengt u de twee eigelen en het sap van de andere citroen in een kom. Verdunnen met een klein beetje kokende soep. Doe deze bereiding bij de rest in de kookpot. Breng op smaak.

Wanneer u het opdient strooit u er wat koriander op (of peterselie).

Deze soep is ook perfect te eten wanneer het warm is in haar koude versie. Wanneer ze afgekoeld is kan u ze gedurende 20 minuten in de diepvriezer zetten. Vervang de koriander dan door verse munt.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 12/09/2011 - 14h26 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 28/01/2013 - 14h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB