Courgettepuree

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 12/02/2009 - 00h00
-A +A

Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.

Ingrediënten voor twee personen

Courgettes: 5
Fond van gevogelte: 1 eetlepel
Nootmuskaat: 1 snuifje
Boter: 15 g
Gehakte peterselie: 1 eetlepel
Gehakte kervel: 1 eetlepel
Zout, peper

Het recept

Tijd: 30 minuten
Was de courgettes en snij ze in grote blokken, maar schil ze niet.
Verdun de fond van gevogelte in een halve liter water en warm hem op in een steelpan. Voeg er de courgettes aan toe en laat vervolgens vijftien minuten koken op een zacht vuurtje.
Giet de courgettes vervolgens in een zeef en laat ze minstens tien minuten uitlekken. Druk ze gedurende die tijd aan met een bord met een gewicht erop.
Maal de courgettes vervolgens boven een pan in de draaizeef. Kruid indien nodig met peper en zout, voeg nootmuskaat toe en laat de puree op een heel zacht vuurtje drogen door er onophoudelijk in te roeren.
Voeg vervolgens de boter en de gehakte kruiden toe aan de puree en meng goed. Warm serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 12/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB