Coupes van komkommercrème met wodka

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 30/12/2008 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

4 komkommers
1 bosje platte peterselie
4 potjes yoghurt met bifidus
1 klein glaasje wodka
1 flesje light room
1 koffielepel mierikswortel
roze peperbolletjes
zout
peper

Bereiding

Schil de komkommers en verwijder de zaadjes. Was de peterselie, dep ze droog en stroop de blaadjes van de takjes. Hou enkele plukjes apart.
Snij de komkommers in stukjes en mix ze samen met de peterselie, de yoghurt en de wodka tot een smeuïge crème. Let erop dat er geen brokken meer in zitten.
Bestrooi met zout en peper en zet weg in de koelkast.
Klop de room op met de klopper (elektrisch). Doe de mierikswortel erbij en bestrooi met wat zout.
Verdeel de door en door afgekoelde komkommercrème over de coupes. Leg op elke coupe een toefje mierikswortelsaus en steek in het midden een plukje peterselie. Strooi er wat roze peperbolletjes over. Dien goed koel op (zet de coupes eventueel in een grote met ijsblokjes gevulde kom).

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 30/12/2008 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB