Coupe van aardbeien met lindegelei

Recept aangemaakt op 08/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 08/06/2017 - 16h52
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

2 builtjes lindethee
2 blaadjes gelatine
koffielepels suiker
500 g aardbeien
1 groene appel
1 citroen

PUB

Bereiding van coupe met aardbeien en lindengelei

Breng 30 cl water aan de kook en doe de theebuiltjes in het water. Haal de pot van het vuur en laat 15 minuten trekken.

Zet de gelatineblaadjes te week in een kom water. Pers ze daarna uit tussen uw vingers. Roer ze onder de hete thee en voeg de suiker toe. Giet de bereiding in individuele schaaltjes en zet ze 2 uur in de koelkast.

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij ze in stukken.

Was de appel, maar schil hem niet. Snij hem doormidden en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in mooie schijfjes. Besprenkel ze systematisch met citroensap om verkleuring te voorkomen. Zet ze koel weg.

Verdeel de aardbeien over de afgekoelde gelei. Werk af met de appelschijfjes.

Dien goed koel op.
 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 08/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 08/06/2017 - 16h52
PUB