Coulis van pruimen

Recept aangemaakt op 18/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten

100 gram suiker
30 cl water
geraspte schil van 1 citroen
500 gram ontpitte pruimen

Bereiding

Breng het water samen met de suiker en de citroenschil aan de kook.
Doe de pruimen erbij.
Laat dit 2 tot 3 uur op een koele plaats marineren.
Mix de marinade tot een homogene coulis.
Vries de coulis in in lege en gewassen yoghurtpotjes of kwarkpotjes. Zo kunt hem gebruiken wanneer u wilt.
Zet de coulis anders in de koelkast als u hem vers wil eten en gebruik hem binnen drie dagen.
Gebruik de coulis bij kwark, dessertrijst, vanille-ijs enz. Hij geeft er een frisse smaak aan.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB