Conversiestoornis

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Psychische stoornis gekenmerkt door een of meer symptomen of uitvalsverschijnselen die de willekeurige motorische of sensorische functie betreffen, die doen denken aan een neurologische of andere somatische aandoening.

De psychische factoren worden verondersteld met het symptoom of uitvalsverschijnsel samen te hangen omdat het begin of het verergeren van het symptoom of uitvalsverschijnsel voorafgegaan wordt door conflicten of andere stressveroorzakende factoren.

Het symptoom of uitvalsverschijnsel (dit kan zowel van motorische als van sensorische aard zijn) wordt niet met opzet veroorzaakt of voorgewend (zoals bij de nagebootste stoornis of simulatie). Het symptoom of uitvalsverschijnsel is, na adequaat medisch onderzoek, niet eerder toe te schrijven aan een bekende lichamelijke aandoening of het direct effect van een middel of als een cultureel aanvaarde vorm van gedrag of ervaring.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tijdig beroertes herkennen kan levens redden Geüpdatet op 03/06/2008 - 00h00

Beroertes maken elk jaar 19 000 nieuwe slachtoffers in België alleen. De gevolgen zijn vaak dramatisch. De campagne 'Herken tijdig een beroerte' moet daar een eind aan maken. Een snel optreden bij beroertes betekent achteraf immers een wereld van ver...

De ziekte van Alzheimer: huidige behandelingen Gepubliceerd op 01/03/2011 - 11h10

De ziekte van Alzheimer is een chronische neurologische aandoening die de intellectuele functies onherroepelijk aantast. De ziekte van Alzheimer is de vierde doodsoorzaak in de Westerse landen. De ziekte is nog steeds ongeneeslijk. Toch vormt ze een...

Meer artikels