• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Contraceptie: kies de methode die het best bij u past

Contraceptie: kies de methode die het best bij u past De keuzen van een contraceptivum is een belangrijke kwestie. De doeltreffendheid van een methode wordt namelijk grotendeels bepaald door het goed gebruik ervan. De methode moet ook passen bij de levensstijl. Nog altijd zijn er heel wat vrouwen die een anticonceptiemethode niet toepassen zoals het hoort wat tot ongewenste zwangerschappen en zwangerschapsonderbrekingen kan leiden.

1) Wanneer kan men een spiraaltje laten aanbrengen?

Wanneer men maar wilt
Wanneer men geen kinderen meer wenst.

Een spiraaltje kan men laten aanbrengen wanneer men wilt. Het kan makkelijk weer verwijderd worden en vanaf dan is de vrouw weer 'normaal' vruchtbaar. In tegenstelling tot wat men vaak hoort beweren, is het spiraaltje niet voorbehouden aan vrouwen die al heel wat (gewenste) kinderen hadden. Dit anticonceptivum is er voor vrouwen van welke leeftijd dan ook en biedt het voordeel dat men niet elke dag op een vast uur een pil moet nemen.

2) Hoe vaak vergeet de helft van de vrouwen die de pil nemen om een pil te nemen?

Eén keer per maand.
Eén keer per drie maanden.

Dat blijkt uit een enquête die uitgevoerd werd in februari 2007. Het verklaart ook waarom er nog altijd zwangerschapsonderbrekingen uitgevoerd worden bij vrouwen die de pil nemen.

Artikel gepubliceerd door op 24/09/2007

Bronnen: Perscommuniqué van het Franse Institut national de prévention et d'éducation pour la santé (INPES) et du Ministère de la Santé, 11 september 2007.

Vindt u het artikel interessant?