Dr. Peter Mareen

Computer houdt kinderen uit bed

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 08/06/2004 - 00h00
-A +A

Vier- tot tien-jarigen zouden twee tot vijf uur minder slapen dan hun ouders op die leeftijd. De oorzaak van dit slaaptekort is een computer of tv op de slaapkamer. Dit blijkt uit een Brits onderzoek.

Beeldscherm op slaapkamer

Meer en meer kinderen brengen de avond door voor een computerscherm of voor de tv. Wanneer het bedtijd wordt blijven de elektronische beelden spoken in hun hoofdje. Ze vallen pas laat in slaap. Onderzoekers van de universiteit van Oxford ondervroegen duizend ouders en stelden vast dat 67% van de vier- tot tien-jarigen een PC, spelcomputer of tv had op de slaapkamer.

Eén maand slaaptekort

Deze "elektronische stimulatie" voor het slapengaan is volgens experts verantwoordelijk voor een toenemend slaapgebrek bij kinderen. Kinderen van vier tot tien jaar hebben tien tot twaalf uur slaap per nacht nodig. Door het 'digitale bombardement' voor het slapen wordt de kostbare slaap uitgehold. Kinderen zouden hierdoor tot één maand slaaptekort per jaar ontwikkelen.

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 08/06/2004 - 00h00 Lyndsay Moss, Health Correspondent, PA News. Computers and Games 'Keeping Children Awake'
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Goed slapen, goed presteren Gepubliceerd op 08/05/2012 - 16h20

Er is een verband tussen de slaap en de schoolprestaties . Slaapstoornissen verstoren het leerproces. En toch zijn hierover nog altijd heel wat misverstanden, ondermeer over de vierdagen week en de bedtijduren.

Elk in zijn bed! Geüpdatet op 20/05/2003 - 00h00

Mama, ik ben bang, mag ik bij jou in bed komen? Welk kind heeft nooit eens zin om in het bed van zijn ouders te slapen? Welke ouder heeft zijn kind nog nooit toegestaan even bij hem in bed te kruipen? Als de uitzondering een leef- en slaapgewoonte wo...

Meer artikels