Compote van pompoen met sjalotjes

Recept aangemaakt op 02/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 05/11/2012 - 15h02
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1,5 kg pompoen
3 teentjes look
4 sjalotjes
1 grote ui
1 eetlepel olijfolie
½ bosje platte peterselie
2 eetlepels pompoenpitten
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van compote van pompoen met sjalotjes

Schil de pompoen, haal de zaadjes er zorgvuldig uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel en versnipper de look, de sjalotjes en de ui.

Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de look, de sjalotjes en de ui 3 tot 4 minuten al roerend. Zet het vuur dan hoger en laat ze goudbruin worden. Doe er dan pas de pompoen bij. Bestrooi met een beetje zout en stoof 15 tot 20 minuten op een zacht vuur tot de pompoen door en door zacht is. Roer wel af en toe.
Proef aan het eind van de stooftijd en breng op smaak met zout en peper.

Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn. Rooster de pompoenpitten in een lichtjes ingevette pan met antiaanbaklaag.

Doe de compote in een kom. Werk af met de peterselie en de pompoenpitten.
Roer om en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 05/11/2012 - 15h02
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB