Compote van gedroogde abrikozen met kaneel en vanille

Recept aangemaakt op 13/01/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 16/11/2015 - 12h23
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Ingrediënten :

1 theebuiltje
een twintigtal gedroogde abrikozen
1 stokje vanille
1 staafje kaneel
1 goede eetlepel honing
PUB

Bereiding van de compote van gedroogde abrikozen met kaneel en vanille

Doe het theezakje in een kop. Giet er ongeveer 40 cl kokend water bij en laat 3 minuten trekken. Haal het zakje eruit.

Leg de abrikozen in de thee, samen met de doormidden gesneden vanillepeul en zijn uitgeschraapte inhoud samen met het in stukken gesneden staafje kaneel.

Laat de abrikozen 3 uur weken op kamertemperatuur tot ze beginnen te zwemmen.
Giet de abrikozen af en leg ze in een diepe kom.

Giet de thee met de vanille en de kaneel in een steelpannetje. Doe de honing erbij en laat tot ongeveer de helft inkoken.

Giet de siroop over de abrikozen. Leg de vanille en het kaneelstaafje erbij ter versiering. Laat afkoelen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 13/01/2008 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 16/11/2015 - 12h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB