Colonkanker: 'rood alarm'!

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 28/06/2005 - 00h00
-A +A

PUB

Wat is de ideale frequentie?

Deze studie wijst er ons nogmaals op dat we ons verbruik van rood vlees moeten terugschroeven. We eten er nog altijd ongeveer twee keer meer dan vis, en dan rekenen we daar bereide vleeswaren nog niet bij. Een standaardportie vlees, gevogelte of vis weegt idealiter ongeveer 125 g, maximum 150 g. In het algemeen moeten we ook onze eiwitbronnen afwisselen: elke week één keer rood vlees, één keer wit vlees, twee keer gevogelte, twee keer vis, één keer een gerecht op basis van eieren en één vegetarische schotel.

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !Site van de Belgische Federatie tegen Kanker

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 28/06/2005 - 00h00 Norat T. et al.: Meat, Fish and Colorectal Cancer Risk: The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition. The Journal of the National Cancer Institute, Vol. 97; No.12, 2005. Belgisch Kankerregister 1998.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB