PUBLICITÉ

Colombo van lamsvlees

Recept aangemaakt op 19/05/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/03/2017 - 15h04
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1,2 kilo lamsvlees van de schouder
2 teentjes look
2 uien
1 aubergine
2 courgettes
1 blokje gevogeltebouillon
2 eetlepels colombopoeder
2 eetlepels olijfolie
1/2 bosje kervel
zout
peper

PUB

Bereiding van colombo van lamsvlees


Laat het schouderstuk door uw slager ontbenen en in stukken snijden.
Verwijder thuis zorgvuldig al het vet.

Pel de uien en de look en hak ze fijn.
Was de aubergine en de courgettes en snij ze in kleine blokjes.

Los het bouillonblokje op in een ½ liter heet water.

Verhit de olie in een braadpot en bak het vlees, de ui en de look 10 tot 12 minuten aan.
Draai alle stukjes vlees om zodat ze rondom rond kunnen bruinen.

Doe het colombopoeder erbij en meng goed.
Doe er de groenten bij en meng opnieuw. Laat 5 tot 7 minuten stoven.

Giet dan de bouillon erbij. Breng op smaak met zout en peper en laat de bereiding 1 uur pruttelen.
Laat het braadvocht inkoken als het te lopend is.

Strooi er net voor het opdienen de versnipperde kervel over.

 
Oorspronkelijk gepubliceerd op 19/05/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/03/2017 - 15h04
PUBLICITÉ