Cohendieet

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/03/2014 - 18h16
-A +A

Dr. Jean-Michel Cohen is in Frankrijk de grote ster voor afslankingsprogramma’s. Zijn boek "Savoir maigrir" is een bestseller  en is trouwens ook gratis te downloaden. Duizenden mensen hebben het al gebruikt om af te vallen.

PUB

Principes van het Cohendieet

Het Cohendieet is een caloriearm dieet.

Er bestaan drie formules:

  • de Expressformule met 600 calorieën,

  • de Snelformule met 900 calorieën,

  • en de Comfortformule met 1400 calorieën.

In de derde formule met 1400 calorieën komen alle voedingsmiddelen voor, maar sommige wel in beperkte hoeveelheden (de vetste en zoetste producten). Dat is niet het geval in de twee andere formules. Die hebben allebei erg veel beperkingen.

  • De Expressformule belooft voor de eerste twee weken een gewichtsverlies van 4 tot 5 kilo per week.

  • Voor de Snelformule is dat de eerste twee weken 3 tot 4 kilo in totaal en daarna 2 tot 3 kilo, ook per twee weken.

  • De formule met 1400 calorieën streeft naar een gewichtsverlies van 3 tot 4 kilo per maand.

Het Cohendieet raadt een zo goed als onbeperkte consumptie aan van fruit en groenten en het eigen beheer van de voeding volgens aangeleerde principes. Daarnaast raadt het ook lichaamsbeweging aan om het calorieverbruik te vergroten.

 

Voordelen van het Cohendieet

  • Het Cohendieet is doeltreffend omdat de kuurder snel tot vrij snel afvalt. Voor wie gehaast is, zijn er de Express- en Snelformule, al zijn die niet zonder gevaren (zie onder).

  • De Comfortformule van het Cohendieet stelt - zowel in de boeken als op de website -  vergelijkingstabellen op tussen voedingsmiddelen, zodat de kuurder ook al eens mag zondigen zonder schuldgevoelens te hebben (hij moet dan iets anders van hetzelfde caloriegehalte schrappen).

  • Afwisseling - de kuurder mag van bijna alles eten - vermijdt eentonigheid. Zo kan de kuurder het Cohendieet lang genoeg volhouden om de overtollige kilo’s kwijt te raken.

  • Wie het dieet via de website en tegen betaling volgt, krijgt ook tips van heel wat diëtisten.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 27/04/2011 - 08h38 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 05/03/2014 - 18h16
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoeveel calorieën hebt u nodig? Geüpdatet op 16/09/2008 - 00h00

Doet u aan sport , een beetje, of veel? Bent u 20, 35, 50 of 60 jaar? Hoeveel calorieën hebt u nodig ? Het antwoord op die vraag is essentieel als we fit willen zijn, maar ze is ook belangrijk voor wie een paar kilo 's wil afvallen en zijn voedingspa...

Dieet gevolgd? Voorkom het jojo-effect! Geüpdatet op 20/12/2010 - 00h00

Als iemand stopt met diëten komen de kilo's er nadien meestal weer bij. Soms valt de kuurder zelfs terug op zijn begingewicht, als het al niet meer is. Dat hoeft nochtans niet. Als u uw eetgewoontes na een dieet een beetje aanpast, kunt u gewichtstoe...

Hoe verbrand ik calorieën met en zonder sporten? Geüpdatet op 03/04/2012 - 10h50

Hoe raak ik mijn calorieën kwijt? Door nog meer aan sport te doen natuurlijk! Maar dat is niet de enige manier. Er bestaan heel veel manieren om calorieën te verbranden - hier een beetje en daar een beetje, en zoals bekend maken veel kleintjes een gr...

Meer artikels