PUBLICITÉ

Cocotte van tonijn met gekonfijte citroen

Recept aangemaakt op 03/04/2013 - 09h30 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2015 - 11h01
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

Tonijnfilet van 500 gr
2 citroens
1 kleine peper
8 kleine witte uien
4 trostomaten
2 gekonfijte citroens
1 soeplepel olijfolie
1 soeplepel ontpitte zwarte olijven
Zout, peper
PUB

Bereiding van cocotte van tonijn en gekonfijte citroen

Pers de citroenen. Versnipper de peper. Goed roeren. Leg de tonijnfilet op een bord. Doe het gepeperde citroensap erover, wikkel het bord in folie en bewaar koel. Laat 2u marineren en draai het stuk af en toe om.

Versnipper de kleine witte uien. Schil en ontpit de trostomaten, en snij ze dan in stukjes. Snij de gekonfijte citroenen in vier stukjes. Verwarm een pot met 1 soeplepel olijfolie. Laat de ui erin garen gedurende 2 à 3 minuten.

Voeg de tomaten, de gekonfijte citroen en de marinade toe. Zout en peper erbij en bedekken. Laat op een zacht vuurtje stoven gedurende 15 minuten.

Doe dan het stuk tonijn en de marinade erin en laat nog 15 minuten koken. Eens omdraaien halfweg. Snij de olijven in fijne stukjes. Voeg ze toe op het eind van de kooktijd.

Opdienen in de pot of op een bord.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 03/04/2013 - 09h30 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/02/2015 - 11h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ