Cocktail van garnalen en pompelmoes

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/12/2013 - 21h56
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

2 pompelmoezen
12 roze garnalen
1 tak selder, de bovenste helft
2 takjes verse munt
fleur de sel
versgemalen peper

Onderstaand recept bevat weinig vet, is licht en evenwichtig. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: "Wat gaan we vandaag eten?" en "Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen?". Smakelijk!

Bereiding van de cocktail van garnalen en pompelmoes

Zet vier grote glazen of ijscoupes in de koelkast.

Schil de pompelmoezen, verwijder ook al het wit. Ga hiervoor als volgt te werk: snij de boven- en de onderkant van de pompelmoes af, schil ze tot op het vruchtvlees en leg ze op een snijplank. Snij alle partjes uit met een scherp mes. Werk hiervoor boven een slakom, zodat het sap niet verloren gaat.
Leg de partjes in een slakom.

Pel de garnalen. Laat van vier garnalen de kop eraan. Snij de volledig gepelde garnalen in twee of drie stukken.
Doe ze bij de pompelmoespartjes.

Was de selder en droog hem. Haal er de kleine gele bladeren af en hou ze apart. Snij de bovenste helft van de tak in heel kleine blokjes. Doe die bij de pompelmoes.

Pluk de muntblaadjes van de steeltjes.

Verdeel het mengsel van garnalen, pompelmoes en selder over de glazen. Stop er hier en daar een blaadje selder en munt tussen. Leg er de vier apart gehouden garnalen bovenop. Overgiet met het opgevangen pompelmoessap.
Strooi er wat fleur de sel over en geef een paar draaien aan de pepermolen. Dien goed koel op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/12/2013 - 21h56
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB