Clafoutis

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Type :
desserts

Voor vier personen
Ingrediënten
400 gram donkere kersen
60 gram fijne suiker
80 gram bloem
1 mespunt zout
2 eieren
2 dl melk
5 gram boter

Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze. Strooi er ongeveer de helft van de suiker over en laat 30 tot 45 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 180° C.
Doe de bloem, het zout en de rest van de suiker in een slakom en meng alles dooreen.
Doe de eieren samen met de melk in een kom en klop ze goed los. Giet het mengsel bij de bloem en roer krachtig tot je een mooi glad beslag krijgt.
Vet een taartvorm in met de boter en verdeel de kersen erover. Giet het beslag eroverheen en laat 30 tot 45 minuten bakken in de oven. Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in de vorm.

Op dezelfde manier (zonder vet en dus licht) kun je ook clafoutis klaarmaken met perziken, abrikozen (in tweeën gesneden en ontpit), aardbeien, rozijnen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB