Clafoutis van paprika en tomaat

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/08/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

3 groene paprika's
3 mooie trostomaten
2 eieren
25 cl halfvolle melk
80 g bloem
5 g boter
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van clafoutis van paprika en tomaat

Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de paprika's 30 minuten.
Ontvel intussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze doormidden. Strooi er zout over, leg ze in een zeef en laat het overtollige vocht eruit trekken.
Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Haal de schil van de gegrilde paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Was ze onder de kraan en snij ze in reepjes.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C.
Doe de bloem en een mestpunt zout in een kom. Klop de eieren los in een kop, doe er de melk bij en klop nog even stevig door. Giet het mengsel beetje bij beetje bij de bloem, roer goed door tot u een mooi homogene massa krijgt. Doe er peterselie bij en bestrooi met peper.
Leg de doormidden gesneden tomaten in een ovenschotel, en voeg de helft van de paprikareepjes toe.
Overgiet met het clafoutismengsel. Verdeel de rest van paprikareepjes erover en zet 35 tot 40 minuten in de oven.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB