Clafoutis van hesp met prei

Recept aangemaakt op 02/06/2014 - 19h38 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/06/2015 - 10h04
-A +A
Voor :
5 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

4 preiwitten
12 sneetjes parma- of bayonneham (heel dun gesneden)
2 eierdooiers
2 hele eieren
5 dl melk
10 gram maïszetmeel
5 gram boter
paneermeel
zout
peper
PUB

Bereiding van de clafoutis van gedroogde hesp met prei

Was de preiwitten goed onder stromend water en snij ze in drie stukken.

Breng water met wat zout aan de kook en laat de prei 10 minuten koken.
Giet het water af en laat uitlekken.
Wikkel rond elk stuk een dun sneetje ham.

Verwarm de oven voor op 240°C (gasoven 8).

Doe de eieren, de eierdooiers, de melk en het maïszetmeel in een kom en klop goed op. Breng op smaak met peper en zout.

Wrijf een taartvorm in met boter en bestrooi de bodem me wat paneermeel. Leg de hamrolletjes in de vorm en giet er het beslag over.
Zet de vorm in de oven en laat 30 tot 40 minuten bakken.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 02/06/2014 - 19h38 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/06/2015 - 10h04
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB