Clafoutis van druiven

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
picknick
PUB

IngrediëntenVoor 4 personen300 gram witte druiven300 gram blauwe druiven4 eieren20 gram fijne suiker2 dl halfvolle melk0,5 dl room1 citroen1 zakje vanillesuikerWas de druiven en haal ze van de tros. Verwarm de oven voor op 200° (gasoven 7). Breek de eieren in een kom en roer ze goed los. Voeg de suiker, de melk en de room toe en klop op tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een taartvorm. Pers de citroen uit, doe het sap met de vanillesuiker in een pan en roer goed. Laat het vuur goed heet worden en voeg er de druiven bij. Laat 5 minuten bakken onder voortdurend roeren en haal van het vuur. Giet het druivenmengsel in de taartvorm en zet 20 tot 25 minuten in de oven. De clafoutis moet doorbakken zijn en goudbruin zien. Dien lauw of koud op.U kunt dit dessert een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB