Clafoutis van appelen, sorbet Granny Smith

Recept aangemaakt op 08/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014 - 19h45
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Ingrediënten :

Voor de sorbet
2 groene appelen1 klein glas water (10 cl)
80 g fijne suiker
2 eetlepels calvados
1 citroen

Voor de clafoutis
4 appelen
10 g boter
60 g fijne suiker
40 g bloem
2 eetlepels amandelpoeder
1 mespunt zout
2 eieren
20 cl melk
PUB

Bereiding van de sorbet Granny Smith

Was de appelen. Schil de helft van de appelen en laat aan de ander helft de schil zitten. Snij de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.

Leg de appelen 30 minuten in de diepvriezer om verkleuring te voorkomen.

Doe het water samen met de suiker, de calvados en het sap van de citroen in een pannetje. Laat de siroop even koken en laat hem daarna afkoelen.

Mix de appelen samen met de afgekoelde siroop. Draai de massa tot sorbet in de ijsmachine of giet in een metalen kom en zet die 2 tot 3 uur in de diepvriezer. Roer in dat geval wel regelmatig om ijskristallen te voorkomen.

Bewaar de sorbet in de diepvriezer.

Bereiding van de clafoutis van appelen

Verwarm de oven op 180°C.

Schil de appelen.Snij elke appel in zes partjes en verwijder het klokhuis.

Laat 5 gram boter smelten in een koekenpan. Leg er de partjes appel in. Strooi er 30 gram suiker over. Laat de appelen aan alle kanten karameliseren.

Meng in een grote kom de bloem samen met het amandelpoeder, het zout en de rest van de suiker (30 gram). Klop de eieren in een kop stevig los samen met de melk. Giet dit mengsel bij het bloem- en amandelpoedermengsel en roer stevig tot een mooi homogeen beslag.

Boter 4 vormpjes van 10 cm diameter in en verdeel het beslag erover. Leg de appelen er straalsgewijs op. Zet 20 minuten in de oven.

Haal de 4 warme clafoutis uit de vorm en leg ze op de borden.
Leg er een bolletje appelsorbet naast en dien meteen op.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 08/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/06/2014 - 19h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB