PUBLICITÉ

Clafoutis van abrikozen en citroen

Recept aangemaakt op 06/02/2014 - 15h03 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten
Voor vier personen
Abrikozen: 8 stuks (groot)
Citroen: 1
Eieren: 2
Poedersuiker: 50 g
Bloem: 40 g
Halfvolle melk: 20 cl

Warm de oven voor op 180°C (th 6). Maak de abrikozen schoon en droog ze af. Snij ze in twee, haal de pit er uit en leg ze in een schaal met de snijkant naar boven. Pers de citroenen en rasp de schil.
Doe de eieren met de suiker in een kom, meng met een klopper. Voeg bloem toe, geraspte citroenschil en citroensap. Leng het mengsel beetje bij beetje aan met 20 cl melk.
Giet het mengsel over de abrikozen en zet de schotel ongeveer 35 minuten in de oven.
Dien de clafoutis lauw of koud op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2014 - 15h03 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ