Clafoutis: niet alleen met kersen!

Dossier recettes publié le 19/06/2015 - 09h34
-A +A

De naam clafoutis komt van «clafir», een woord uit het dialect van de Limousin (de streek waar het dessert oorspronkelijk vandaan komt) en dat «vullen» betekent. Een «clafi» was oorspronkelijk een schotel met pannenkoekenbeslag en kersen als vulling. Het recept wordt intussen ook met andere soorten fruit gemaakt, maar net zo goed met groenten. Hieronder vindt u enkele van die recepten. Ze zijn allemaal licht.

PUB

PUB
Lees ook
Op het menu: clementines en mandarijnen Gepubliceerd op 12/02/2016 - 13h01

Ze worden vaak met elkaar verward, en met reden, want de clementine - en de mandarijnboom behoren tot dezelfde familie. De pitloze clementines zijn vandaag meer in trek dan de mandarijnen , misschien omdat ze beter bij onze luie aard passen.

Over een maand is het Kerstmis. Denk aan uw foie gras! Geüpdatet op 26/11/2014 - 17h02

Geen Kerstmis zonder foie gras. Vergeet dus niet om er binnenkort aan te schaffen, anders moet u ze misschien op het laatste moment om het even waar kopen aan een veel te hoge prijs en/of koopt u misschien foie gras van mindere kwaliteit. Maar er is...

Welk gevogelte voor de eindejaarsfeesten? Geüpdatet op 12/12/2014 - 13h13

Kalkoen ? Kapoen ? Eend? Poularde? Een mooi, vlezig stuk gevogelte is de traditionele schotel voor de eindejaarsfeesten . Maar alles hangt af van het aantal disgenoten. U moet rekenen op 350 tot 400 g per persoon (beenderen inbegrepen). Hoe kiest u u...

Meer artikels