Clafoutis met pruimen

Recept aangemaakt op 18/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 21/09/2016 - 11h03
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

40 gram boter
50 cl halfvolle melk
200 gram bloem
80 gram fijne suiker
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
500 gram ontpitte pruimen

Bereiding van clafoutis met pruimen

Smelt de boter au bain marie of in de microgolfoven.
Verwarm de melk tot ze lauw is.
Giet de bloem in een kom en doe er de suiker bij, samen met het zout en de vanillesuiker. Meng goed.

Maak een kuil in het midden en breek er een voor een de eieren in.
Giet de gesmolten boter erbij en roer. Voeg dan geleidelijk aan de lauwe melk toe en bewerk het beslag met een spatel tot het mooi homogeen is.

Verwarm de oven op 250 °C.
Verdeel de pruimen gelijkmatig over een diepe taartvorm met antiaanbaklaag en giet er daarna het beslag over.
Zet de schotel 40 minuten in de oven. De koek is gaar als hij gemakkelijk loslaat van de wand van de vorm. Dien heet op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 18/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 21/09/2016 - 11h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB