Clafoutis met kerstomaten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014 - 19h33
-A +A
Type :
hoofdgerechten
Ingrédients :

1 bakje kerstomaten
1 bosje bieslook
40 gram bloem
1 ei
1 dl halfvolle melk
1/2 koffielepel olijfolie
zout
peper

Bereiding van de clafoutis met kerstomaten

Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).

Was de tomaten en het bieslook en dep ze droog. Snij de bieslook met een schaar in stukjes van ongeveer 1 cm.

Strooi de bloem in een slakom.

Klop de eieren met de melk goed los in een kom.
Giet er de bloem bij en roer stevig tot u een mooi homogeen mengsel hebt.
Breng op smaak met zout en peper. Doe er drie kwart van de bieslook bij.

Vet met een kwastje een taartvorm met antiaanbaklaag in met de olie.
Verdeel er de tomaten over.
Giet de bereiding erover. Zet in de oven en laat 30 tot 35 minuten bakken.

Dien de clafoutis lauw of koud op in de vorm.
Bestrooi net voor het opdienen met de rest van de bieslook.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014 - 19h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB