Clafoutis en ratatouille

Recept aangemaakt op 25/07/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014 - 19h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

2 aubergines
2 courgettes
1 rode paprika
8 tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
4 eieren
150 gram bloem
3 dl halfvolle melk
5 gram boter
1 eetlepel zwarte olijven
1 takje basilicum
PUB

Bereiding van de clafoutis met ratatouille

Was de aubergines en de courgettes. Snij ze in blokjes zonder ze te schillen.

Ontvel de paprika en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij ze ook in tweeën.

Kook de aubergine en de paprika 5 minuten in de stoomkoker. Doe er na 5 minuten de courgette bij en laat nog eens 5 minuten koken.
Was intussen de tomaten. Snij ze in tweeën en verwijder de zaadjes. Snij ze verder in grote stukken.

Pel de ui en de look en hak ze fijn.

Verhit de olie in een braadpot en stoof de ui en de look 5 minuten tot ze beginnen te bruinen.
Doe er de helft van de tomaten bij en de gestoomde groenten. Roer om.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de tijm en de rozemarijn toe. Roer opnieuw en laat 10 minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 150°C (gasstand 5).

Breek de eieren boven een grote slakom en klop ze lichtjes los.
Doe er beetje bij beetje de bloem en de melk bij en roer tot u een mooie gladde massa hebt.
Giet er de inhoud van de braadpot bij en roer goed.
Vet een ovenschotel in met de boter en giet er het mengsel in.
Leg de resterende tomaten en de olijven erbovenop en druk ze lichtjes in het deeg.
Laat 30 minuten bakken in de oven.

Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snipper ze fijn. Strooi over de clafoutis als de schotel uit de oven is. Dien heet op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 25/07/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014 - 19h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB