Citroensorbets, gekonfijte citroen

Recept aangemaakt op 23/07/2012 - 16h38 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 15h52
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

Voor de gekonfijte citroenen:
6 citroenen
600 gr suiker
Voor de citroensorbet:
25 cl water
180 gr suiker
10 gr poedermelk
1/2 bosje verse basilicum
25 cl citroensap

Voor de taartjes:
1 roze pompelmoes
100 gr fijne suiker
50 gr bloem
60 gr boter
7 cl sinaasappelsap

Voor het taartjesdeeg:
250 gr bloem
125 gr boter
2 mespuntjes zout
10 cl water

Bereiding van de citroensorbets en gekonfijte citroen

Drie dagen op voorhand
Bereid de gekonfijte citroenen

Was de citroenen, snij de twee buitenste stukjes weg en bewaar deze hoedjes. Maak de citroen volledig leeg en bewaar de pulp voor de bereiding van de sorbet. Gooi de uitgeholde citroenen en hun hoedjes gedurende 5 minuten in het kokende water.
Laat ze uitlekken. Meng in een kookpot een liter water en 200gr suiker. Doe de citroenen en hun hoedjes erin. Breng tot het kookpunt. Laat gedurende 5 minuten koken op een zacht vuurtje. Haal de citroenen en hun hoedjes eruit. Laat ze afkoelen op een grill.
Bewaar deze siroop op een koele plaats. Herhaal dit een keer per dag gedurende drie dagen en voeg telkens 200 gr suiker toe aan de siroop. Wanneer de citroenen en hun hoedjes gekonfijt zijn, bewaart u ze fris.

Twee dagen op voorhand
Bereid de sorbet

Pers de pulp uit de citroenen. Doe het met een zeef. Bereid een siroop met het water, de suiker en de poedermelk. Haal van het vuur zodra het kookt. Voeg de basilicum naast het vuur toe. Laat intrekken tot de siroop goed koud is. Haal dan de basilicum er terug uit. Voeg citroensap toe en meng. Draai de sorbet en bewaar in de diepvries.

Twee dagen op voorhand
Bereid het taartdeeg

Was en droog de pompelmoes. Snij de schil in lange repen.
Leg ze op een plank en meng met de fijne suiker. Laat ze 24u drogen in de oven op 50°C. Mix de gedroogde schil met de suiker tot het poeder is. Voeg de bloem toe (50 gr bloem voor 75gr suiker van de pompelmoes). Meng en bewaar droog.

Bereid de taartjes

Meng stevig de bloem, het zout, de stukjes boter en het water. Laat een uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit met een dikte van 2 mm. Bedek 6 taartvormpjes van 6 cm diameter. Doorprik het deeg en laat 30 minuten koel rusten. Vul de bodem van elk taartje met pompelmoes. Voeg drie stukjes boter toe in elk.

Laat ongeveer 15 minuten bakken in een oven van 160°C.
Halfweg de baktijd overgiet u de taartjes met een beetje sinaasappelsap.
Als het deeg te droog is nog een beetje sinaasappelsap toevoegen. Haal de taartjes uit de oven. Laat ze afkoelen.

Op het moment van serveren

Versier de sorbet met de gekonfijte citroenen. Doe het hoedje er terug op. Plaats een citroen en een taartje op elk bord.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 23/07/2012 - 16h38 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 15h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB