Chutney van wortelschillen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Recept voor Chutney van wortelschillen: Ingrediënten voor 4 personen


  • 300 g goed gewassen wortelschillen

  • 5 gedroogde vijgen

  • 5 gedroogde abrikozen

  • 2 sjalotten

  • 1 eetlepel arachideolie (of olijfolie)

  • 3 eetlepels moutazijn

  • 5 cl blond bier

  • 1 mespunt korianderzaadjes

  • 1 mespunt wortelzaadjes

  • 1 mespunt venkelzaadjes

  • 1 rood pepertje

  • 1 kruidnagel

Recept voor Chutney van wortelschilen: Bereiding


Hak de wortelschillen fijn.
Snij de vijgen en de abrikozen in kleine dobbelsteentjes.
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
Verhit de olie in een braadpot en stoof de sjalotten samen met de fruitstukjes 2 minuten op een matig vuur. Roer regelmatig. Doe er dan de wortelschillen bij, roer en stoof nog eens 2 minuten.
Doe er alle kruiden bij samen met de azijn en het bier en laat op een zacht vuur pruttelen tot bijna al de vloeistof verdampt is. Roer regelmatig tot alles tot compote is gegaard.
Haal het pepertje eruit. Proef en kruid eventueel nog bij.
Giet de chutney in een confituurpot. Doe die dicht en bewaar in de koelkast.

Vries de schillen van de wortelen in tot u 300 g hebt, net genoeg om deze chutney te maken. Gebruik bij voorkeur bio-wortelen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2010 - 00h00 Recept gebaseerd op een recept van Sonia Ezgulian "Les épluchures, 10 façons de les préparer", Editions de l'épure.
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB