Cholesterol: weet u wat mag en wat niet mag?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 11/09/2009 - 00h00
-A +A

Te veel slechte cholesterol is een belangrijke risicofactor van hart- en vaataandoeningen. Het is dus in het voordeel van uw hart en uw bloedvaten dat u weet hoe u fouten kunt vermijden. Test uw kennis en antwoord op de volgende vragen.

1) Als ik charcuterie eet, kies ik het best:

Een klein sneetje worst.
Een grote snee gekookte ham.
Gekookte ham is veel magerder dan worst.

2) Van de twee onderstaande producten kies ik gewoonlijk:

Quiche.
Pizza maison.
Anders dan in een pizza zitten er in een quiche eieren. Let anderzijds wel op met industrieel bereid pizzadeeg, want dat bevat dan weer transvetzuren.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 11/09/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Beja

ik vindt het zeer interressant en heb weer wat tips meegekregen waarvoor dank.

PUB
Lees ook
Vis: feiten en fictie. Geüpdatet op 08/08/2011 - 15h42

Waarom moeten we vis eten ? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.

Gezonde voeding: goed begonnen is half gewonnen Geüpdatet op 13/02/2006 - 00h00

Goede voedingsgewoonten zijn essentieel als we gezond en fit willen blijven. Met een gezonde en evenwichtige voeding kunnen we heel wat ziektes voorkomen. De lijst is lang: overgewicht en obesitas, hart- en vaatziekten, osteoporose, kanker, cholester...

Meer artikels