• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    9 mening
  • Getuigenissen (0)

Cholesterol: kent u de slechte vetten?

Cholesterol: kent u de slechte vetten?

Hoe kunnen we de goede cholesterol van de slechte onderscheiden?

Welke producten moeten bovenaan op ons menu  staan?

Welke moeten we net beperken?

En hoe omzeilen we de valkuilen die we dagelijks tegenkomen?

Waarin zit het meest cholesterol?


Hersens.

Hersens, nieren en ander orgaanvlees zijn de levensmiddelen met het hoogste gehalte aan cholesterol. Daarna komen respectievelijk eieren, schaaldieren en vlees.

Voedingsvezels helpen:

De cholesterol afvoeren.

Daarom horen er in een cholesterolverlagend dieet veel voedingsvezels  te zitten. Fruit, groenten en volle granen zijn dus goed.

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 01/11/2015
Origineel artikel geschreven door op 03/04/2012

Bronnen: Breuleux-Jacquesson Nathalie, Dites non au cholestérol, Uitgeverij Alpen.

Vindt u het artikel interessant?
 
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie