- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Ingrediënten :
-
300 g fondantchocolade
50 g ongesuikerde cacaopoeder
70 cl melk
150 g fijne suiker
PUB
Bereiding van chocoladesorbet
Snij de chocolade in stukken en hak hem dan fijn met een groot mes. Doe alles in een grote kom en voeg het cacaopoeder toe.
Doe de fijne suiker bij de melk en breng aan de kook.
Giet de helft van de melk bij de chocolade en roer tot alle chocolade gesmolten is. Giet dan de andere helft van de melk erbij en roer opnieuw tot u een mooie homogene crème hebt.
Zet de kom in de koelkast en laat 24 uur trekken.
Maak de sorbet in een sorbetmachine of laat hem 4 tot 6 uur in de diepvriezer opstijven. Roer geregeld om ijskristallen te voorkomen.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 14/04/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 20/07/2014 - 23h24
PUBLICITÉ