Chocolademousse met mandarijntjes

Recept aangemaakt op 24/02/2014 - 20h10 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/03/2015 - 16h33
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

4 eieren
1 snuifje zout
150 gram fondant chocolade (70 % cacao)
4 clementines

Bereiding van de chocolademousse met mandarijntjes



Scheid het eiwit van de dooiers.

Doe de eiwitten met het zout in een slakom en klop ze op tot ze stijf zijn.

Snij de chocolade in kleine stukjes, doe er een goede eetlepel water bij en laat smelten in een bain-marie of in de microgolfoven.

Meng de eidooiers eronder.
Meng het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de chocolade.

Zet meteen in de koelkast en laat minstens 12 uur afkoelen.

Vooraleer de chocolademousse met mandarijntjes op te dienen

Schil de mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Zorg ervoor dat er geen witte vliesjes meer aan zitten.
Meng de helft van de partjes onder de chocolademousse. Zorg ervoor dat de partjes niet openscheuren zodat het sap niet vrijkomt.

Leg de andere helft van de partjes op de mousse.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 24/02/2014 - 20h10 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/03/2015 - 16h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB