PUBLICITÉ

Chocolademousse met gember

Recept aangemaakt op 28/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/02/2013 - 15h48
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

150 g gekonfijte gember
250 g pure chocolade (70 % cacao of meer)
10 cl room 4 eieren
2 druppels bittere amandelextract
Garnituur naar keuze: chocoladeschilfers, gekleurde suikerbolletjes, enz.
PUB

Bereiding voor Chocolademousse met gember: Ingrediënten voor 6 personen

Snij de gember in heel dunne stukjes.
Breek of rasp de chocolade en doe hem in een kom.

Zet de kom boven op een pot met kokend water en laat de chocolade smelten. Roer af en toe.
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
Klop het eiwit goed stijf op.

Haal de kom met de gesmolten chocolade van de pot, doe de dooiers erbij en roer goed.
Werk het eiwit er voorzichtig onder.

Doe de 2 druppels (niet meer!) amandelextract en de gember erbij en roer voorzichtig.
Giet de mousse in een mooie kom en zet die tot net voor het opdienen in de koelkast (minstens vier uur).
Versier de mousse volgens eigen fantasie: sparretjes, chocoladeschilfers, suikerballetjes, enz....

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/02/2013 - 15h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ