- Voor :
- 6 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
150 g gekonfijte gember
250 g pure chocolade (70 % cacao of meer)
10 cl room 4 eieren
2 druppels bittere amandelextract
Garnituur naar keuze: chocoladeschilfers, gekleurde suikerbolletjes, enz.
PUB
Bereiding voor Chocolademousse met gember: Ingrediënten voor 6 personen
Snij de gember in heel dunne stukjes.
Breek of rasp de chocolade en doe hem in een kom.
Zet de kom boven op een pot met kokend water en laat de chocolade smelten. Roer af en toe.
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
Klop het eiwit goed stijf op.
Haal de kom met de gesmolten chocolade van de pot, doe de dooiers erbij en roer goed.
Werk het eiwit er voorzichtig onder.
Doe de 2 druppels (niet meer!) amandelextract en de gember erbij en roer voorzichtig.
Giet de mousse in een mooie kom en zet die tot net voor het opdienen in de koelkast (minstens vier uur).
Versier de mousse volgens eigen fantasie: sparretjes, chocoladeschilfers, suikerballetjes, enz....
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 28/12/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 08/02/2013 - 15h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ