PUBLICITÉ

Chocolademousse met abrikozen

Recept aangemaakt op 10/09/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 10/09/2012 - 14h47
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

4 eiwitten
1 mespuntje zout
175 gram bittere chocolade met 70 % cacao
4 abrikozen
PUB

Bereiding voor chocolademousse met abrikozen



Klop het eiwit met het mespuntje zout stijf in een slakom.
Snij 150 gram van de chocolade in kleine stukjes. Doe er een goede eetlepel water bij en laat smelten tot een dikke brij (au bain-marie of in de microgolfoven. Werk het stijfgeklopte eiwit met een spatel heel voorzichtig onder de gesmolten chocolade. Draai altijd in dezelfde richting, anders valt het eiwit uiteen. Zet meteen in de koelkast.
Was en droog de abrikozen. Snij ze in reepjes. Werk ze voorzichtig onder de chocolademousse. Maak met een dunschiller schilfertjes van de rest van de chocolade en strooi die over de mousse.
Zet terug in de koelkast tot net voor het opdienen.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 10/09/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 10/09/2012 - 14h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ