Chocoladefondue met winterfruit

Recept aangemaakt op 21/11/2011 - 14h31 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2014 - 15h05
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

2 peren
2 sinaasappelen
4 mandarijnen
1 banaan
12 lichees
2 groene appelen
2 kiwi's
4 à 5 takjes munt
1 reep chocolade
1 citroen

Bereiding van de chocoladefondue met winterfruit

Schil de sinaasappelen en mandarijnen en verdeel ze in kwartjes.

Haal de witte vliesjes weg.

Schil de rest van het fruit en snij in grote stukken, behalve de lychees.

Haal de pit uit de lychees.

Pers de citroen uit en voeg het sap meteen bij het fruit zodat de peren en de banaan niet bruin worden.

Doe de muntblaadjes in de kom.

Voorzichtig mengen.

Breek de chocolade in kleine stukjes en laat hem au bain-marie smelten met 3 à 4 eetlepels water.

Goed roeren.

Het serveren van de chocoladefondue met winterfruit

Hou de chocolade warm au bain-marie en roer regelmatig.

Zet het fonduestel op tafel en zet de bain-marie erin.

Iedereen dept z'n stukje fruit in de lauwe chocolade.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 21/11/2011 - 14h31 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2014 - 15h05
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB