Chocolade: laat uw plezier niet vergallen!

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 18/04/2006 - 00h00
-A +A

Hebt u aan de verleiding van de paaseieren willen weerstaan, omdat u dacht dat dit genot niet zo goed voor uw gezondheid was? Denk eraan dat chocolade vaak helemaal geen schuld heeft aan gezondheidsproblemen die vaak onterecht aan chocolade worden toegeschreven! Een brochure met als titel "Chocolade Waar of Niet waar", uitgebracht op initiatief van de nv Masterfoods, geeft een overzicht.

PUB

Chocolade en levercrises

Neen, chocolade veroorzaakt geen levercrises. Uit biologische tests blijken geen wijzigingen van de parameters van de leverfunctie in het bloed. Net als elk ander lipide stimuleren de lipiden in chocolade de samentrekking van de galblaas, wat een normale reactie is.

Chocolade en obesitas

Een persoon met overgewicht moet eerst afvallen door de totale energietoevoer in zijn voeding onder controle te brengen en te zorgen voor een voldoende grote toevoer van gluciden, proteïnen en lipiden en andere essentiële voedingsstoffen. Een redelijke consumptie van chocolade, die afgestemd is op een aangepaste verhouding tot het lichaamsgewicht, leidt niet tot een gewichtstoename. Chocolade kan zelfs een plaats hebben in een hypocalorisch dieet, op voorwaarde dat de energietoevoer van de hele dag onder controle is.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 18/04/2006 - 00h00 Brochure "Chocolade Waar of Niet waar", met medewerking van voedingsdeskundigen Nicolas Guggenbühl en Chris Provoost uitgewerkt op initiatief van Masterfoods, maart 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Chocolade: wat is de juiste dosis? Gepubliceerd op 09/04/2013 - 12h58

Eeuwenlang was chocolade een genotsproduct voor fijnproevers , niet zelden werd het daarbij bestempeld als een "zonde". Vandaag geldt chocolade als een product dat bescherming biedt tegen bepaalde ziektes, bijna zoals fruit en groenten dat doen. Wat...

Chocolade is goed voor het hart Gepubliceerd op 09/04/2013 - 12h54

Chocolade krikt het moreel op als we een dipje hebben, dat weet iedereen. Maar chocolade is ook goed voor het hart . Een recente studie levert daar nog maar eens het bewijs van. Verstokte chocolade-eters zouden namelijk een kleiner risico lopen op ee...

Cacao: een goede gezondheidsbondgenoot Geüpdatet op 03/01/2006 - 00h00

In volle feestperiode publiceerde Zwitserse onderzoekers de resultaten van een studie waaruit blijkt dat chocolade goed is voor de slagaders. Het gaat niet om alle soorten chocolade, maar wel om de pure variant met 70% cacao!

Zwarte chocolade of melkchocolade? Geüpdatet op 30/12/2003 - 00h00

Chocolade zou goed zijn voor hart en bloedvaten omdat hij antioxidanten bevat. Hun werking zou echter afgeremd worden door melk. Zwarte chocolade is dan ook beter voor uw slagaders dan melkchocolade!

Meer artikels