• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Chocolade: laat uw plezier niet vergallen!

Chocolade: laat uw plezier niet vergallen!Hebt u aan de verleiding van de paaseieren willen weerstaan, omdat u dacht dat dit genot niet zo goed voor uw gezondheid was? Denk eraan dat chocolade vaak helemaal geen schuld heeft aan gezondheidsproblemen die vaak onterecht aan chocolade worden toegeschreven! Een brochure met als titel "Chocolade Waar of Niet waar", uitgebracht op initiatief van de nv Masterfoods, geeft een overzicht.

Chocolade en levercrises

Neen, chocolade veroorzaakt geen levercrises. Uit biologische tests blijken geen wijzigingen van de parameters van de leverfunctie in het bloed. Net als elk ander lipide stimuleren de lipiden in chocolade de samentrekking van de galblaas, wat een normale reactie is.

Chocolade en obesitas

Een persoon met overgewicht moet eerst afvallen door de totale energietoevoer in zijn voeding onder controle te brengen en te zorgen voor een voldoende grote toevoer van gluciden, proteïnen en lipiden en andere essentiële voedingsstoffen. Een redelijke consumptie van chocolade, die afgestemd is op een aangepaste verhouding tot het lichaamsgewicht, leidt niet tot een gewichtstoename. Chocolade kan zelfs een plaats hebben in een hypocalorisch dieet, op voorwaarde dat de energietoevoer van de hele dag onder controle is.

Artikel gepubliceerd door op 18/04/2006

Bronnen: Brochure "Chocolade Waar of Niet waar", met medewerking van voedingsdeskundigen Nicolas Guggenbühl en Chris Provoost uitgewerkt op initiatief van Masterfoods, maart 2006.

Vindt u het artikel interessant?