Charlotte van peperkoek met appel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2011 - 10h23
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

1,5kg appels
1 soeplepel olijfolie
20gr boter
1 soeplepel honing
1 koffielepel kaneelpoeder
2 soeplepels nootjes
2 soeplepels pistachenootjes
1 peperkoek
1 klein glas eau-de-vie

Bereiding van charlotte van peperkoek met appel

Schil de appels en snij in kwartjes. Haal de pitjes weg.

Verwarm een grote pan met wat olijfolie, de boter en de honing. Doe de appels erin en laat stoven. Regelmatig roeren en de kaneel toevoegen.

Laat 15-20 minuten koken. Leg ze erna op een schotel en laat afkoelen.

Versnipper de nootjes en pistachenootjes en voeg ze bij de appels.

Doe het eau-de-vie op een bord en voeg een glas water toe.

Snij de peperkoek in sneetjes. Sop ze in deze mengeling en 'plak' ze tegen de wanden en de bodem van een charlottevorm.

Doe de appels in het midden. Goed aandrukken.

Zet de charlotte in de koelkast voor minstens 6 uur.

Haal ze uit de vorm om te serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2011 - 10h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB