Charlotte van chocolade met banaan

Recept aangemaakt op 28/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 12h00
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

700 g chocolademousse
75 g water
80 g fijne suiker
60 g oude bruine rum
4 citroenen
3 bananen
1 klein mespuntje muskaatnoot
versgemalen peper
15 g boter
250 g boudoirs of maderakoekjes
2 repen pure chocolade
PUB

Bereiding van de charlotte van chocolade met banaan

Maak de chocolademousse klaar en zet koel weg.

Maak de siroop klaar. Breng het water samen met de suiker aan de kook. Laat afkoelen en doe er dan de rum en het sap van 2 citroenen bij.

Maak de bananen klaar. Schil 2 bananen en snij ze in schijven van 1 cm dik. Pers 1,5 citroen uit en giet het sap op de bananen om verkleuring te voorkomen. Meng het sap er goed onder.
Smelt de boter in een pan, doe de bananenschijven erin en bak 2 tot 3 minuten op een hoog vuur. Doe er de muskaatnoot bij en geef 2 tot 3 stevige draaien aan de pepermolen. Laat afkoelen.

Boter een charlottevorm van 16 cm lichtjes in en strooi een beetje suiker op de bodem. Drenk de boudoirs even in de siroop en zet ze rond om rond tegen de rand van de vorm.
Giet de helft van chocolademousse erin en leg daar de bananen op. Leg daarop een laag gedrenkte boudoirs. Giet de rest van de mousse erop, daarna de rest van de bananen en eindig met vingers. Zet minstens 3 uur in de koelkast.

Pers net voor het opdienen een halve citroen uit, schil de derde banaan en snij ze in ringen en doop die in het sap.

Zet de vorm heel even in heet water en draai hem om op een schotel. Leg de bananenringen boven op de boudoirs van de charlotte. Snij met een dunschiller wat chocoladeschilfers af en strooi die in het midden van de charlotte.

Dien goed koud op.

Maak de bananenringen vooraf klaar en bewaar ze in de koelkast. Maak ook de chocoladeschilfers vooraf klaar en bewaar ook die in de koelkast. Dan hoeft u voor het opdienen alleen nog maar de charlotte uit de vorm te halen en die te versieren.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/12/2014 - 12h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB