Ceviche van dorade

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten. Ceviche is sinds enige tijd sterk in. Het gaat om in dikke stukken gesneden vis, gemarineerd in citroen. Het is oorspronkelijk een Peruviaans recept dat zeer goed lijkt op de vistartaar die voordien in de mode was!

Ingrediënten voor 2 personen


Doradefilet: 300 g
Gele citroenen: 2
Limoen: 1
Bos uitjes: 4
Koriander: 3 takjes
Platte peterselie: 3 takjes
Cayennepeper: 1 snufje
Suiker: 1 snufje
Kerstomaten: 8
Peper en zout

Het recept


Bereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd: 2 uur
Snij de dorade in grote stukken en doe ze in een slakom.
Voeg er het geperste citroensap aan toe.
Schil de uitjes en hak ze fijn, samen met een deel van hun staart.
Hak de koriander en de platte peterselie fijn.
Doe de uitjes in de slakom, samen met de helft van de kruiden, de suiker en de cayennepeper. Strooi er peper en zout op. Draai de vis goed om, zo nodig met de handen, zodat hij doordrenkt wordt van de marinade. Bedek de slakom met folie en laat hem gedurende 2 uur op een koele plek staan.
Was en droog de kerstomaten en snij ze in vieren. Voeg ze bij het serveren toe, samen met de rest van de kruiden. Breng het gerecht op smaak.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB